In beeld

Fietsroute – Kapellekes rondom Tienen

Met deze fietsroute brengen mijn zus, Lucia, en ik stilteplekken of kapellekes rondom Tienen in kaart. Meer dan een fietstocht is dit een beleving. Een beleving van sacraal, spiritueel en religieus erfgoed. De brochure neemt je mee door het Hagelandse landschap en helpt je halt te houden, en de stilte in te gaan.

brochure met druïdengebed (1 of 1)boomkapel-ruim_vissenaken (1 of 1)brochure cover (1 of 1)

Meditatie – ZELFLIEFDE

De geleide meditatie hierboven helpt om je volledige potentieel te ontplooien, om ruimte te maken voor je spirituele essentie en om je ‘ware zelf’ te her-inneren.
Ik reik deze als leidraad aan, maar voel je geenszins verplicht die te volgen. Volg je eigen ritme en voel wat juist is voor jou, op dit moment.

‘Bidden bij de boom’ is een digitaal verhaal (2009).

In onze tuin staat een oude notelaar. Tien jaar geleden kochten we de woning. De boom was een doorslaggevend argument om die stap te zetten. Liefde op het eerste zicht. Notelaar werd een ware vriend. Een vaste waarde in elk seizoen, dag na dag, jaar in, jaar uit…

Pad van een Bard – een overzicht

Bardic review – Het bericht ‘Pad van het woud’ geeft meer achtergrondinformatie bij dit digitale verhaal uit 2009. Hiermee besloot ik mijn bardengraad formeel. In de praktijk ben ik daar wellicht nooit klaar mee…

Digitaal verhaal – Opdat hij niet vergeten wordt…

Een digitaal verhaal over mijn oom, ‘Nonkmil’ , een anonieme verzetsstrijder in de oorlog van ’40-’45.
Op zijn 90ste legden wij (mijn man en ik) zijn getuigenis vast in een digitaal verhaal. Kortenaken, zijn geboortedorp in Vlaams-Brabant, bracht een expositie van tekeningen uit de kampen onder de titel ‘Konvooi uit Kortenaken’. Nonkmil was eregast bij de openingsbijeenkomst.
Een jaar na zijn getuigenis is Emile Geens vredig overleden.