‘A lovestory for our time.’

Posted by in Uncategorized

In ‘MIDWAY’ maakt de fotograaf Chris Jordan ook u tot ooggetuige van een immens gruwelijke wereld. De onze. Een wereld waarin wij leven. Vandaag, en morgen, en….
Prachtig gemaakt. Maar niet mooi om te zien, blijf toch alsjeblieft kijken.

De voorbije jaren heb ik mijn kleine Hagelandse stekje grondig leren kennen. Er was de tijd, er was de ruimte. Wandeling na wandeling, ontroerende ontdekkingen, mooie stukjes natuur. Vele tochtjes en nog veel meer foto’s later heb ik de vele gezichten van ons dorpje gezien en ontdekt. De mooie maar ook de grauwe, trieste, de wraakroepende vervuiling, het achteloze verbranden en storten van huisvuil in open velden, verwilderde bosjes en open sloten. Het zinloze geweld op onze schaarse natuur, zowel op planten als dieren… Ik werd er triest en opstandig van. Brieven schrijven aan gemeente, natuurdiensten… Werd ik ooit gehoord? Wie neemt het voor hen op?
Onderstaande foto’s nam ik op één van mijn winterwandelingen. Een roofvogel, geschoten… uit puur plezier? Jagen een sport?…
roofvogel

roofvogelCU

 

 

 

 

Ik heb geaarzeld deze te publiceren. Ze stemmen me bitter, en toch moet het geweten zijn want zonder  ‘geweten’ zal er geen einde komen aan deze misdaden tegen de aarde.
Ieder wezen heeft een ziel.
U toch ook?