A view from above…

Posted by in Uncategorized

Aarde

Een blik op onze mooie blauwe aarde. Astronaut Chris Hadfield heeft deze landschappen vastgelegd vanuit een bovenaards perspectief.

Een blik vanuit de ruimte. Wat zou het met je menselijke bewustzijn doen? Het lijkt me een beetje vergelijkbaar met de dood in ogen zien, je lijfelijke eindigheid erkennen, je relatieve bestaan beschouwen…, een bewustzijnsverruimende ervaring?

Zo ook kan sterven of op de drempel van je (al dan niet fysieke) dood staan een plotse verschuiving teweeg brengen. Alsof een uitgestrekte wolkenhemel eensklaps openbreekt waardoor het zonlicht doorbreekt en een grauwe, vertrouwde wereld voor je ogen in een betoverend zonovergoten landschap verschijnt. …

Ik ben vele doden gestorven in dit en vorige levens. Ik ben druïde en paganist, vanuit die levensbeschouwing geloof ik in reïncarnatie, of wedergeboortes. Een complex gegeven dat wij, als geïncarneerde wezens op aarde, vaak met ons bewuste verstand nauwelijks kunnen vatten.
Sedert mijn laatste ziekte- en herstelproces geloof ik niet langer in reïncarnatie, een leven na de dood, ik WEET nu dat dit er is. Iedere twijfel is mij vreemd sinds ik heb mogen zien, sinds ik zelf over die drempel ging. En gelijk weet ik dat mijn tijd nog niet gekomen is. Mijn nieuwe leven in dit aardse bestaan is nog maar pas begonnen….

Henk Coudenys is auteur van verschillende werken over reïncarnatie en karmische psychologie. Een interesseveld dat ik met hem deel. Wat ik de afgelopen jaren nog meer met hem deel is het schrijverschap. (Let wel, mijn eerste werk is nog steeds in wording…)

Omdat het voor een schrijver in onze samenleving niet altijd makkelijk is om ook in zijn aardse noden te voorzien heeft Henk een initiatief genomen om via een elektronisch magazine zijn werk en gedachten bij een ruim publiek kenbaar te maken.
De Akasha Kroniek 2013~0; uitnodiging    Dit is een proefexemplaar ter kennismaking. Ook al hoef je het er niet altijd eens mee te zijn, het kan hoe dan ook je geest verruimen en een bron van inspiratie worden.