Hartevrouw

Posted by in Uncategorized

Een hartje in mijn inbox, doorgestuurde kettingmail. Naar gewoonte negeer ik ze, die kettingberichtjes, maar dit glanzende hart trok mijn aandacht. Ik las ‘Hallo mooie sterke vrouw.’  Voelde ik me aangesproken?
Een liefdevolle boodschap van en voor vrouwen. Een mooie intentie…
Dus las ik verder.
‘Een mooie sterke vrouw; ze kan omgaan met stress en hevige problemen dragen.’
Hoe ben ik omgegaan met de stress in mijn leven? De professionele, de relationele en familiale eisen, de sociale en de economische, de spirituele en intellectuele….
Wat heb ik mijn best gedaan! De carrièrevrouw, multi-taskend, mediterend en fitnessend door het leven, hollend van meeting naar werk, naar gezin, naar vrienden…, te laat arriveren in de wekelijkse Tai-Ji…. Het beste van mezelf gevend en tegelijk zorgend voor kind en partner, voor huis en tuin, voor familie en vrienden. Ik stond er, altijd en voor iedereen…. Netjes gekleed en gekapt. Mobieltje en laptop in de aanslag, altijd bereikbaar … behalve voor mezelf….
Ooit was ik één van hen, die sterke vrouwen. Vandaag, – twee kankers en nog veel meer levenscrisissen later – niet meer. Carrière vaarwel gezegd. De kat op schoot. Ik heb tijd… ik leef.

‘Een mooie sterke vrouw;  ze glimlacht als ze eigenlijk wil schreeuwen en ze zingt als ze eigenlijk wil huilen. Ze huilt als ze gelukkig is en ze lacht als ze bang is.’
Het heeft me een half mensenleven gekost maar vandaag glimlach ik niet langer als ik schreeuwen wil en zing ik niet terwijl ik huil. Ik zing als ik me gelukkig voel en lach als ik me vrij en vrolijk voel, en als ik bang ben dan bid ik om vertrouwen. Na vele jaren van verstoppertje spelen achter de maskers van mijn aangepaste ‘ik’  heb ik mijn ‘zelf’ weergevonden. Het leven is wat het is, en zo ook de mens…

‘Het leven is overvloedig.
Daar ben ik het helemaal mee eens. Die waarheid kon ik slechts achterhalen nadat alles – waarachter ik me ‘veilig’ schuil hield – van me werd afgenomen.

‘Er is alleen 1 ding mis met haar. Ze vergeet wat ze waard is.
Ik herinner me stilaan weer wat ik waard ben, iedere dag meer en meer.
Is er wat mis met mij?

Het is een lange weg geweest, van ‘hardevrouw’ naar ‘hartevrouw’, en ja, onbewust wijk ik nog wel eens keertje van dat pad…

Ik heb het bericht niet doorgestuurd…., heb overigens ook geen 10 gekke vriendinnen…

En toch geloof ik in die liefdevolle intentie…. Dit beschreven hartje blijft me bezighouden en ik voel dat ik er toch wat moet mee doen.

Ik heb het schoongemaakt,
voor iedere vrouw, voor elke mens,
een vrije, open, een liefdevolle hartewens!