Lente Equinox

Posted by in Uncategorized

ALBAN EILER
De Lente Equinox op 21/22 maart
Lentepolleninbos
De winter heeft laaang geduurd! Iedereen lijkt het erover te hebben. We kijken met zijn allen uit naar de lente en vragen ons stilletjes af of die wel komen gaat. De erwtjes liggen al een paar maanden zaaiklaar,  in mijn tuingeheugen staat gegrift dat ze er vorig jaar eind februari al in zaten.
Wachten op de zon, wachten op de warme dagen, de eerste suskewiet was een veel te vroege bode en heeft zich vast verslikt in zijn lied. Ik hoor hem niet meer…
Natuurlijk weet ik wel dat de Godin van de Lente slechts slaapt doorheen die donkere wintertijd. Op Imbolc kwam ze langzaam in beweging, maar ze heeft zich nog eens stevig omgedraaid onder die witte deken van de voorbije week en laat ons nog wat langer wachten.
LentemosinbosIk blijf uitkijken naar de tekenen. Parende duiven, een schuchtere suskewiet, en waar is merel…? Morgen zal het anders zijn, dan ontwaakt ze vast en zeker. We vieren Alban Eiler, de Lente Equinox.

Het lijkt misschien niet zo en toch zijn de krachten van het licht nu in evenwicht met de donkere krachten. Een prettige gedachte,  het licht zal de overhand nemen om binnen drie maanden tot een hoogtepunt te komen op het ogenblik van de zomerzonnewende. Dit moment leent zich prima om een balans op te maken en ons open te stellen voor een nieuw evenwicht in ons leven.
LenteweidebosDe lente als voorbode van de komende zomer stemt me blij, brengt me in een feeststemming. Het is een tijd van plannen maken en verwachtingen. Tijd om te zaaien, te planten, te genieten van de ontwakende aarde met haar voorjaarsbloeiers, wit en roze bloesems voor kers, appel en peer, dat frisse voorjaarsgroen in struik en boom…

Dit is ook een tijd vol belofte – de vervulling van die belofte zal plaats vinden in de oogsttijd, in de herfst.

LentemeditatiebosAls je deze ceremonie viert, mediteer dan op de komende lente- en zomerdagen, en op je doelen en verwachtingen voor deze periode. Wat zaai jij in je leven, wat ga jij plant/nen? 😉

Hier zijn enkele suggesties voor wie geen ceremonie houdt maar dit moment toch wil vieren:

Plant enkele zaden, in de tuin of in een bloembakje en neem jezelf voor om voor deze zaden te gaan zorgen terwijl ze groeien. Ik stel me daarbij graag voor dat elk zaadje een project of idee is dat ik de komende tijd wil laten groeien en tot bloei wil laten komen. Schept een heel aparte band met je planten! 🙂
Je kunt ook naar de bib of de boekhandel gaan,  surfen op het internet,  en een onderwerp kiezen dat voor jou volkomen nieuw is, iets wat je fascineert en wat je zeker zult lezen.
Open je ramen en laat de frisse wind door je leefruimtes waaien.
Doe een dans – of bewegingsmeditatie: Dans op het ritme van je adem. Geef en ontvang met je armen. Dans met veren, sjaals of lange linten. Liefst buiten in de zonneschijn!
Lenteakker
Geniet van de warme zonnestralen en de helderblauwe lucht!

Ik wens je een mooie en vreugdevolle Lente Equinox!